zaterdag 29 december 2018

trainingen aan kinderrevalidatieprojecten in Pakistan

Druk bezig met het observatieformulier, onderling overleggen om duidelijk te krijgen wat er nu precies wordt bedoeld.
De moeder met haar kind was erbij om samen met de therapeut het observatieformulier in te vullenDe cursisten zijn druk met elkaar aan het overleggen over welke vragen van de ouders pak je eerst op en hoe pak je de therapie aan


Karin met een kindje; 1 van de punten die we tijdens de cursus behandelden was dat therapie leuk moet zijn voor het kind, dus eerst contact maken en daarna pas aan de slag!

De wandelwagen waar deze jongen in zit komt uit Nederland. Tijdens een van onze eerdere acties is deze wandelwagen verscheept naar Pakistan. Fijn om te zien hoe goed de buggy gebruikt word en hoe blij de moeder er mee is.

Alle therapeuten met hun dik verdiende certificaat

Van 27 oktober tot 26 november zijn Karin en Tjitske in Lahore/Pakistan geweest, we waren daar om trainingen te verzorgen op 2 kinderrevalidatiecentra. De centra's lagen op ongeveer 1 uur rijden van Lahore en waren elke dag tot 14.00 uur open, in deze uren keken we met de therapeuten mee en probeerden samen met hun het geleerde in de praktijk te brengen. We gaven 3 keer een hele dag cursus. De therapeuten waren na afloop erg enthousiast over de trainingen en zullen proberen omde nieuwe kennis te implementeren. Verder waren ze van plan om al op korte termijn bij een andere revalidatiecentrum te gaan kijken. We hebben in de afgelopen jaren ook de therapeuten van dit centrum geschoold en samen zouden ze elkaar goed kunnen stimuleren en veel van elkaar kunnen leren.