dinsdag 7 februari 2012

plannen voor 2012

Onze plannen voor 2012 zijn:
  • Gosha-e- Affiat (deels) ondersteunen in de dagelijke kosten
Goshia-e-Afiat is één van de centra in Karachi die wij  ondersteunen. De laatste tijd is de financiele  nood hier wel erg hoog. Het personeel wordt al een tijdje niet meer uitbetaald. Wij kennen de groepsleiding persoonlijk, ze deden ook mee aan onze trainingen. Het zijn zeer gemotiveerde en deskundige mensen. Wij vinden het heel belangrijk dat zij bij Goshia-e-Afiat blijven werken. Special Kids Pakistan gaat Goshia-e-Afiat daarom de komende tijd financieel ondersteunen zodat ze én de dagelijkse kosten van het centrum én het personeel kunnen blijven betalen

de kinderen en de groepsleiding van Gosha Affiat

  •  Een schoolbus voor de SHAN academy (8000 euro)
De Shan academy is een basisschool waar ook een aantal kinderen met een (lichamelijke) beperking op zitten; dit is heel bijzonder voor Pakistan! De meeste scholen willen geen kinderen met een beperking. We hebben al meermalen meegemaakt dat kinderen met een beperking maar met een normale intelligentie op een centrum voor kinderen met een verstandelijke beperking zitten. Ze worden hier natuurlijk totaal niet gestimuleerd! Gelukkig staat de Shanacademy wel open voor deze kinderen.
In Pakistan regelen de centra zelf het vervoer van de kinderen. Ze halen en brengen de kinderen. De schoolbus van de Shan academy heeft duidelijk zijn beste tijd gehad. Voordat er ongelukken gebeuren willen wij proberen om geld over te maken naar de school zodat ze een nieuwe bus kunnen kopen.

schoolkinderen in de bus op weg naar school

  • Financiering voor de training in januari 2013 (6000euro)
Karin en ik zijn van plan om in januari 2013 weer naar Karachi te gaan om opnieuw trainingen te verzorgen. We doen deze trainingen in onze vakantie en krijgen er niet voor betaald. Het geld dat we nodig hebben is bedoeld voor de reis en het verblijf in Pakistan.

  • Verder blijven we natuurlijk aandacht vragen voor onze projecten. Van tijd tot tijd worden we gevraagd om een praatje te houden. Zo gaan we op 4 maart samen met de kerk van Lippenhuizen/Langezwaag een pakistaanse avond verzorgen! Ook op andere manieren gaan we onze projecten onder de aandacht brengen.